Receptes no labākajiem Latvijas pāvariem

Laša filejas un avokado tartars

RESTAURANTS|РЕСТОРАНЫ


Alex Žiļuks

Restorāns Le Dome

Laša filejas un avokado tartars ar olu salātiem
un skābo krējumu 

Laša filejas un avokado tartars

4.porcijas

  • Laša fileja-0.400 kg
  • Avokado-1 gb
  • Olīveļļa-0.150 L
  • Sāls
  • Pipari
  • Skābais krējums-0.150 kg
  • Kaperi-0.050 kg
  • Sarkanais sīpols-1 gb
  • Olas-3 gb
  • Foreles ikri-0.100 kg
  • Rukola-0.030 kg
  • Dilles-0.030 kg

Laša fileju sagriež mazos kubos, ieliek bļodā, kur pievieno kubos sagrieztu avokado, sāli, piparus un olīveļļu. Visu lēni sajauc kopā un servē šķīvja vidū.
Olas izvāra vidēji mīkstas, atdzesē, pēc tam tās nomizo un smalki sakapā, pievienojot smalki sagrieztu sarkano sīpolu un kaperus. Gatavos salātus apkaisa apkārt laša un avokado tartaram.
Olu salātus papildina ar skābo krējumu, foreles ikriem un zaļumiem.
Ēdiens ir gatavs pasniegšanai. Labu apetīti!