Restorāns Provence
Krāsnī cepta mencas fileja ar sēpijas risoto
un gliemeņu vichyssoise
Sastāvdaļas:
- Mencas fileja (lielā zivs 4-5 kg zivs) - 200 g.
- Arborio rīsi - 70 g.
- Šalotes sīpoli - 15 g.
- Ķiploks -5 g.
- Baltvīns - 30 g.
- Vistas buljons - 60 g.
- Olīveļļa - 30 g.
- Sāls - 5 g.
- Pipari - 2 g.
- Timiāns - 5 g.
- Vongole gliemeži - 40 g.
- Puravs - 30 g.
- Kartupeļi - 30 g.
- Saldais krējums - 50 g.
- Sviests - 30 g.
- Sēpijas tinte 1 g.
- Maskarpones siers - 30 g.
Pagatavošana:
Mencu sadala filejās, sagriež pa porcijām, uzkaisa sāli, piparus, cep uz pannas olīveļļā, tad liek krāsnī 180 grādos, 7 minūtes.
Sīpolus, ķiplokus smalki sakapā, liek katlā, cep olīveļļā, pievieno timiānu un rīsus, tad pielej baltvīnu, patvaicē, pievieno sviestu un pakāpeniski lej klāt vistas buljonu. Visu laiku maisa kamēr rīsi gatavi. Pievieno maskarpones sieru un sēpijas tinti, samaisa.
Mērce:
Mērcei vāra kartupeļus ar puraviem kamēr mīksti, pievieno saldo krējumu, gliemežus, sāli un piparus. Visu sablenderē un izberž caur sietu!
Visu kārto uz šķīvja!