Receptes no labākajiem Latvijas pāvariem

Ābolkūka ar kanēļa Sabajonu

RESTAURANTS|РЕСТОРАНЫ


Uldis Krebs

Restorāns Se la vie

Ābolkūka ar kanēļa Sabajonu

Ābolkūka

  • 400g Smilšu mīkla
  • Pildījumam
  • 2kg Āboli
  • 200g Cukurs
  • 4gab. Olas
  • 200g Saldais krējums
  • Pārkaisīšanai
  • 100g Sviests
  • 180g Cukurs
  • 60g milti
  • Sabajons
  • 4gab Olas dzeltenumi
  • 80g cukurs
  • 100g baltvīns
  • kanēlis

Kūkas formu ieziež ar sviestu un izklāj ar smilšu mīklu.
Miltus, cukuru un sviestu saplucina drumstalās.
Ābolus nomizo, izņem serdi un sagriež plānās šķēlītēs. Olas, cukuru un saldo krējumu sakuļ un iemaisa sagrieztos ābolus. Masu lej kūkas formā, pārkaisa ar drumstalām un liek cepeškrāsnī. Cep 170 C ~40 minūtes. Atdzesē.
Olu dzeltenumus sakuļ ar cukuru, pievieno kanēli, baltvīnu un ūdens pelde puto, kamēr mērce paliek gaisīga.
Ābolkūku pasniedz ar siltu Sabajonu.