![]() |
Pjotrs Daņilovs: “Restorāns Roi –
kur tradīcijas un iedvesma rada
pilnības garšu”
26. Decembris 2024

Roi Restaurant ir vieta, kur bioloģiskā gaļa no mūsu vietējām fermām un izsmalcinātība jūras velšu delikatesēs rada neatkārtojamu gastronomisko harmoniju.
Pjotr, kas padara Roi Restaurant par tik īpašu vietu viesiem?
Roi Restaurant ir vieta, kur jūras veltes un ēdieni no svaigākās bioloģiskās gaļas saplūst pilnīgā harmonijā, radot neaizmirstamu gastronomisko pieredzi. Mūsu ēdienkarte balstās uz manu ilgadējo pieredzi un iedvesmu, ko gūstu ceļojumos, un augstākās kvalitātes produktiem. Tas viss kopā ļauj pārsteigt un iepriecināt ikvienu restorāna viesi.
Jūsu restorānam ir unikāla priekšrocība, pateicoties sadarbībai ar lielāko gaļas pārstrādes uzņēmumu Latvijā. Kā tas ietekmē jūsu ēdienkartes kvalitāti un konceptu?
Tas tiešām ir mūsu galvenais trumpis. Mēs izmantojam tikai svaigu bioloģisko gaļu, kas nāk tieši no mūsu fermām. Tas ļauj piedāvāt ēdienus, kas akcentē produkta dabisko garšu un izcilo kvalitāti. Piemēram, Brieža karpačo ir viens no mūsu TOP ēdieniem. Tas tiek gatavots no visplānākajām brieža gaļas šķēlītēm, kuras papildina vieglas garšvielu un mērces notis, radot izsmalcinātu garšu un līdzsvaru. Vēl viens viesu iecienītākais ēdiens ir Liellopa fileja ar garneli. Šis ēdiens tiek pasniegts ar īpašo demi-glace mērci, kas tiek gatavota 36 stundas. Šī maigās gaļas, sulīgās garneles un bagātīgās mērces kombinācija rada dziļu un līdzsvarotu garšu, ko viesi īpaši novērtē.
Jūs minējāt jūras veltes. Kur smeļaties idejas un iedvesmu, tos gatavojot?
Iedvesmu es smeļos ceļojumos. Mans nesenais apmeklējums Francijas Rivjērā kļuva par īstu ideju avotu. Apmeklējot Michelin restorānus Azūra krastā, es atklāju unikālas receptes, kuras tagad esmu integrējis mūsu ēdienkartē. Viens no šādiem ēdieniem ir Cepta dorada ar vietējo dārzeņu ratatui. Šis ēdiens, kas radīts pēc tradicionālajām Provansas receptēm, saglabā doradas sulīgumu un nodod Dienvidfrancijas atmosfēru. Vēl viens meistardarbs ir Cepti ķemmīšgliemenes ar sarkanā apelsīna putām un melnā saknes krēmu. Tie atklāj jūras velšu eleganci un sniedz mūsu viesiem spilgtus un negaidītus garšas iespaidus.
Pastāstiet par savu jauno projektu Roi Burger Kannās. Ar ko tas atšķiras no jūsu restorāna Rīgā?
Roi Burger ir mūsu filozofijas turpinājums, bet demokrātiskākā formātā. Šo projektu mēs atvērām pašā Kannu sirdī, kur piedāvājam viesiem Karaliskos burgerus. Šie burgeri jau ir kļuvuši par gardēžu vidū, jo to pagatavošanā tiek izmantota tikai augstākās kvalitātes gaļa un tradicionālo recepšu apvienojums ar mūsdienas tehnoloģijām. Tagad burgerus esam iekļāvuši arī Roi Restaurant ēdienkartē Rīgā, kur tie lieliski papildina mūsu konceptu.
Kā jums izdodas saglabāt līdzsvaru starp gaļas ēdieniem un jūras veltēm ēdienkartē?
Līdzsvars ir mūsu koncepcijas galvenā ideja. Mēs vēlamies, lai katrs viesis atrastu kaut ko savām vēlmēm atbilstošu – vai nu klasiskus gaļas ēdienus, vai radošus jūras velšu meistardarbus. Katrs ēdiens tiek veidots, ievērojot augstākos kvalitātes, estētikas un garšas daudzveidības standartus. Šī pieeja padara mūsu ēdienkarti universālu un harmonisku.
Kāda ir jūsu filozofija darbā?
Mana filozofija balstās uz trim principiem: cieņa pret tradīcijām, mūsdienu tehnoloģijas pielietošana un mīlestība pret gastronomiju. Katru ēdienu cenšos veidot tā, lai atspoguļotu šīs vērtības, radot garšas un emociju harmoniju. Roi Restaurant ir vieta, kur fermas svaigums un jūras velšu izsmalcinātība atrod ideālu līdzsvaru. Mēs radām telpu, kur katrs viesis jūtas īpašs un izbauda garšas, kas paliek atmiņā ilgi.
Laipni lūdzam Roi Restaurant. Mēs gaidām jūs, lai kopā dotos neaizmirstamā gastronomiskā ceļojumā.

Restaurant Roi
29 Skolas street, Riga | Phone: +371 26497777