RESTORĀNI

AFIŠA | RESTORĀNI | JAUNUMI | PASĀKUMI

RESTAURANTS|РЕСТОРАНЫ

Galdiņu rezervācija
Banketu pasūtīšana
+371 27167370
BEZMAKSAS rezervēt galdiņu restorānos
Rīgā un Latvijā - tiešsaitē vai pa tālruni
AFIŠA. RESTORĀNU JAUNUMI

Intervija ar jaunu un ambiciozu šefpavāru Artūru Arnicānu


28. Jūnijs 2023

Intervija ar jaunu un ambiciozu šefpavāru Artūru Arnicānu

Restorāns Equus (Sīkāk..)

Kā 10 gadu laikā no mācekļa kļūt par 5-zvaigžņu viesnīcas restorāna šefpavāru? Darīt to, kas tev patīk, neapstāties un vienmēr meklēt jaunas tendences un idejas.

Artūr, pastāsti par sevi un kā tu nonāci pie šāda restorāna Equus redzējuma 5-zvaigžņu viesnīcā Pullman Riga Old Town?

Esmu diezgan jauns šefpavārs, bet, protams, ar lielām ambīcijām, kā jau daudzi šīs profesijas pārstāvji. Virtuvē esmu no 18 gadu vecuma un drīz būs teju 14 gadu pieredze. Vienmēr cenšos pilnveidoties, iedvesmoties un gūt jaunas zināšanas no grāmatām, cilvēkiem un dažādām ēdienu kultūrām. Manā redzējumā mūsu nozarē mēs neesam konkurenti – tieši pretēji – mums ir jāmācās vienam no otra, jādalās ar individuālu pieredzi. Es vados pēc šī principa un meklēju sev apkārt tieši tādus cilvēkus. Savu šefpavāra ceļu sāku pirms 8 gadiem – sākums bija 4-zvaigžņu viesnīcas Astor restorāns. Šeit, Equus restorānā esmu jau vairāk par 3 gadiem. Pirms tam strādāju daudzos restorānos, izgāju Heinriha Erharda un Max Cekots “skolas”, par ko, protams, esmu viņiem pateicīgs. Uz doto brīdi esmu šefpavārs Pullman viesnīcas restorānā, BalticChefs projekta un grāmatas autors, Pavāru Kluba prezidents.

Kā tapa BalticChefs grāmatas projekts un kādu pienesumu, tavuprāt, tas deva Latvijas (arī Baltijas) virtuvei? Varbūt ir kādi nākotnes plāni?

Man vienmēr bija svarīgi piedalīties mūsu gastronomijas līmeņa attīstībā un parādīt, ka Latvijas virtuve ir ļoti augstā līmenī. Mēs, protams, esam tuvāk Skandināvu virtuvei – tendencēs, garšās, cenšamies pārņemt to labāko no kaimiņiem. Covid laikā izlasīju Great British Chefs grāmatu, kas mani iedvesmoja un sapratu, ka mums jājiet ne tikai Latvijas, bet visas Baltijas ceļš. Ar to sākās mūsu BalticChefs projekts. Mūsu ideja bija iepazīstināt ar Baltijas šefpavāriem – katrs no tiem ir unikāls, parādot cilvēkiem individuālu redzējumu, skatījumu. Lai arī ārzemnieki redz, kāds ir mūsu kopējais līmenis. Man izdevās izveidot ļoti labu komandu, pateicoties kurai sanāca īstenot šo projektu. Liels paldies viņiem visiem, it īpaši Karolīnai un Emīlam.
Kopumā pirmajā grāmatā mums izdevās apkopot 90 šefpavārus, kas tagad šķiet bija kaut kas nereāls. Katrs šefpavārs publicēja 2 receptes – grāmata sanāca 440 lappuses. Mūsu komanda īstenoja šo projektu 1 gada laikā. Uz doto brīdi esam iesākuši jaunu grāmatu par konditoriem un maizes cepējiem, kas apvienos 60 speciālistus no visām Baltijas valstīm.
Restorāna Equus koncepcija ir autora virtuve, kuras pamatā ir šefpavāra Artūra Arnicāna pieredze un redzējums, īpašu uzmanību veltot vietējiem produktiem un Josper grilam. Pavāru komanda vienmēr seko tendencēm un pilnveidojas. Aizvien vairāk tiek izmantoti vietējie produkti un tiek pielietoti tādi jēdzieni kā sustainability un zero waste.

Pullman Riga Old Town, RESTORĀNS EQUUS
24 Jekaba Str., Riga | Phone: +371 67815444



Komentārus

  • Obligāti aizpildīt laukus, kas atzīmēti ar: *.

If you have trouble reading the code, click on the code itself to generate a new random code.
Security Code: