RESTORĀNI

AFIŠA | RESTORĀNI | JAUNUMI | PASĀKUMI

RESTAURANTS|РЕСТОРАНЫ

Galdiņu rezervācija
Banketu pasūtīšana
+371 27167370
BEZMAKSAS rezervēt galdiņu restorānos
Rīgā un Latvijā - tiešsaitē vai pa tālruni
AFIŠA. RESTORĀNU JAUNUMI

Franču garšas Rīgas restorānā
Le Dome


02. februāris 2023

Копия Franču garšas Rīgas restorānā Le Dome

Restorāns Le Dome (Sīkāk..)

Viens no labākajiem Rīgas zivju restorāniem - Le Dome,ar jaunā šefpavāra Ronalda Striguna atnākšanu, ir mainījis pierasto koncepciju. Tagad ēdienkartē ir izteikti franču akcenti. Īpaši iecienīts ir Black Angus tartars un akmeņplekstes fileja, ko viesi novērtē visaugstāk. Abi šie ēdieni paliek nemainīgi kopš restorāna atvēršanas dienas.

Kas vai ko tevi iedvesmoja kļūt par pavāru?

Pirmkārt, mani vecāki. Man vienmēr ir paticis gatavot ēdienu, jau no mazotnes kopā ar ģimeni. Es mēdzu palīdzēt mammai ģimenes vakariņās un svētkos. Toreiz es neapzinājos, ka ēdiena gatavošana ir kļuvusi par manu aizraušanos. Man bija liela interese uzzināt vairāk, un viena lieta noveda pie citas.

Kad sāku mācīties kulinārijas skolā, jau atradu restorānu, kur varēju pielietot praksē savas prasmes un strādāt par pavāra palīgu.

Mans pēdējais iedvesmas avots bija tas, ka man ir bijusi privilēģija strādāt pie dažiem izcilākajiem šefpavāriem, kuri man ir tik daudz iemācījuši par visām uzņēmējdarbības jomām, un tas viss mani iedvesmoja un palīdzēja man izveidot savu stilu.

Kā jūs definētu savu gatavošanas stilu?

Kā jaunam šefpavāram, izprotot citu pavāru aizraušanos, sezonalitātes nozīmi, ēdienu vienkāršību un kvalitatīvu, vietējo izejvielu izmantošanu, tas man paliks uz visiem laikiem.
 
Mans gatavošanas stils sakņojas klasiskās franču tehnikās, piesātinātas ar mūsdienu garšu un latviešu virtuves ietekmēm.
 
Patiesībā mani iedvesmo daudzas virtuves, un jo īpaši franču, tāpēc man bija jāpārliecinās, vai starp tām ir pareizais līdzsvars.
 
Man patīk iegūt labākās sastāvdaļas un izturēties pret to vienkārši un uzmanīgi, ļaujot produktiem ieņemt galveno vietu.
 
Pateicoties tam es arī kļuvu par patstāvīgu šefpavāru.
 
Tas, ko ikdienā cenšos paust, ir mana aizraušanās ar to, ko daru, tāpēc arī savu virtuvi raksturotu kā emociju, sirds un franču kultūras sajaukumu. Es gatavoju no sirds un tas, kas man liekas ir pareizi. Mēs radam ēdienu, lai uz šķīvja tas izskatās kā daļa no mākslas.

Kas Le Dome gaidāms nākamajos mēnešos?

Vienmēr virtuvē izmēģinot un testējot jaunus ēdienus un garšu kombinācijas. Restorānā Le Dome es vēlos, lai ēdienkartes būtu sezonālas, un tas nozīmē, ka ēdienkarte pastāvīgi mainīsies atkarībā no sezonas un mūsu piegādātāju piedāvājuma.

Tagad mēs gatavojamies visbrīnišķīgākajam laikam un radām izsmalcinātu atmosfēru svētku svinībām mūsu restorānā.

Le Dome laipni gaidīti visi, lai nosvinētu brīnišķīgu Jaungada vakaru. Izbaudiet īstu gastronomisku ceļojumu ar 8 ēdienu ēdienkarti un dzīvo mūziku romantiskākajā atmosfērā.

Sestdienās piedāvājam sātīgas vēlās brokastis, kas ietver bagātīgu garšīgu a’la carte auksto un karsto ēdienu izvēli un iecienītākos rīta dzērienus.

Arī šefpavāru degustācijas ēdienkarte, kurā ir iespēja baudīt labāko sezonas ēdienu izlasi.

Ja vēlaties būt informēts par Le Dome restorānu, lūdzu, seko Le Dome



Komentārus

  • Obligāti aizpildīt laukus, kas atzīmēti ar: *.

If you have trouble reading the code, click on the code itself to generate a new random code.
Security Code: