RESTORĀNI

AFIŠA | RESTORĀNI | JAUNUMI | PASĀKUMI

RESTAURANTS|РЕСТОРАНЫ

Galdiņu rezervācija
Banketu pasūtīšana
+371 27167370
BEZMAKSAS rezervēt galdiņu restorānos
Rīgā un Latvijā - tiešsaitē vai pa tālruni
AFIŠA. RESTORĀNU JAUNUMI

Intervija ar restorāna KEY to RIGA šefpavāri Gunitu Rolovu

05.02.2017

Intervija ar restorāna KEY to RIGA šefpavāri Gunitu Rolovu

Restorāns KEY to RIGA (Sīkāk..)

Kāpēc izvēlējāties kļūt par pavāri?
(smejas) Spītējot mammai, jo nemācēju pat kartupeļus nomizot. Mamma teica, ka vīrs nomirs badā, bet patiesībā, tar ir mans vaļasprieks.
Kādu profesiju izvēlēto, ja nebūtu pavāre?
Vēlējot kļut par skolotāju, bet vidusskolas laikā šo domu atmetu.
Kādi ir jūsu iecienītākie ēdieni?
Protams, ka cūkgaļa, jeb viss, kas pagatavots no cūkgaļas. Tad, kad dodos ceļojumā, izbaudu arī vietējos ēdienus, kas pagatavoti tikai pēc senču tradīcijām, jo šī laika  modes tendenci – „jaunās garšas”, tā īsti neizprotu.
Kāda jums ir ēdienu pagatavošanas koncepcija?
Ēdiens jāgatavo ar labu garastāvokli. Ja esmu sakaitinātu, zinu, ka nekas nesanāks, tāpēc labāk nemaz nekam neķeros klāt.
Bet tautā runā, ka maizi cepot ir jābūt dusmīgam, lai tā labāk rūgtu?
Nezinu par to rūgšanu, zinu tikai to, ka maizi jācep ar mīlestību.
Vai Jums patīk eksperimentēt vai paļauties uz sen pārbaudītām receptēm?
Man patīk gatavot un paļauties uz sen pārbaudītām vērtībām, bet katram ēdienam pievienoju daļiņu no sevis, tādā veidā reizē arī eksperimentējot.
Kas ir lielākais pārbaudījums ēdienu gatavošanā? Kādus produktus nelabrāt izmantojat ēdienu pagatavojot?
Galvenais, lai visas iekārtas, ko nepieciešams izmantot, strādātu un būtu labā darba kārtībā. Tie būtu vairāk vai mazāk ārējie faktori, kas ietekmētu ēdiena pagatavošanu.
Nelabprāt gatavoju jūras veltes, vairāk tās gan ir eksotiskās veltes. Pati ikdienā neesmu lielā sajūsmā par zivju ēdieniem, tāpēc tos gatavojot, īpaši piedomāju, lai beigās ēdiens būtu baudāms.
Kās ir jūsu elks no pavāriem?
Man nav, un patiesībā nekad nav bijuši elki, vados pēc savām izjūtām un paļaujos uz sevi, jo katram ir sava niša, kuru ikviens izkopjam.
Vai ir bijusi kāda kurioza situācija darba ikdienā?
Jā, ir (smejas). Kad marinēta siļķe ir atdota ar putukrējumu, bet šī kļūda veiksmīgi un operatīvi tika novērsta. Kaut gan nebūtu jau liela skāde – to nosauktu par „jauno garšu”, kas šobrīd ir tik ļoti modē.
Ar kādiem produktiem jums patīk strādāt?
Patīk strādāt ar tiem produktiem, kas pašai garšo – cūkgaļu, un gatavot sen pārbaudītas receptes ar kurām „nošaut greizi” nevar.
Kas mājās gatavo ēdienus?
Gatavoju pati, bet reti, labāk patīk brīvdienās skatīties un izbaudīt citu pavārmākslu.
Tuvojoties Ziemassvētkiem, kādas ir Jūsu pavārmākslas tradīcija Ziemassvētku galdam?
Noteikti galdā jābūt 9 ēdieniem, kas pagatavoti no gaļas, štovētiem kāpostiem, piparkūkām, pīrāgiem, rasola. Galvenais jau ir turpināt mūsu senču ieviestās tradīcijas.
Vai tās vairāk saistītas ar ģimenē ieviestām tradīcijām jau no bērnības?
Jā, tā var teikt.
Novēlējums visiem topošajiem pavāriem un restorāna viesiem šajos svētkos?
Visiem topošajiem pavāriem – strādāt un gatavot ar mīlestību. Restorāna viesiem – viesojoties restorānā, ikreiz no tā aiziet ar smaidu un atgriezties ar prieku.



Komentārus

  • Obligāti aizpildīt laukus, kas atzīmēti ar: *.

If you have trouble reading the code, click on the code itself to generate a new random code.
Security Code: